Péče o pacienta s tracheostomií - Nováková, Kateřina (Sestra (Praha), 2013)
Nácvik sebepéče o tracheostomickou kanylu (TSK) je pro pacienta velice náročný, zahajuje se co nejdříve, ještě před dimisí do domácí péče. V domácím prostředí pokračuje nácvik péče pod odborným vedením sestry agentury domácí péče (ADP), s cílem dosažení maximální samostatnosti a soběstačnosti.
Keywords: Female; Nurses; dyspnoe; Tracheostomy; úzkost; ženské pohlaví; služby domácí péče; tracheostomie; Home Care Services; anamnéza; lidé; Dyspnea; Aged, 80 and over; Anxiety; zdravotní sestry; Medical History Taking; senioři nad 80 let; Nursing Care; ošetřovatelská péče; Humans