COMBAIR v novém úhlu pohledu? - Špičák, Václav (Alergie (Praha, Print), 2013)
Combair je fixní kombinací beklometason dipropionátu s formoterolem v novém inhalačním systému Modulite. Modulite produkuje superjemné částice, zajišťuje vysokou plicní depozici až do malých dýchacích cest a snižuje nominální dávku BDP na 100 μg. Klinické zkušenosti a kontrolované studie potvrzují možnost jeho kombinace ve flexibilním použití udržovací a úlevové léčby (systém MART).
Keywords: dospělí; Female; Adult; výsledek terapie; mladý dospělý; ženské pohlaví; beklomethason; lidé; Treatment Outcome; Adrenergic beta-Agonists; Asthma; retrospektivní studie; prospektivní studie; Beclomethasone; Male; Prospective Studies; bronchiální astma; Young Adult; agonisté adrenergních beta-receptorů; kombinovaná farmakoterapie; lidé středního věku; aplikace inhalační; mužské pohlaví; Administration, Inhalation; Retrospective Studies; Middle Aged; Drug Therapy, Combination; Humans