Dysfagie - spolupráce napříč obory - Solná, Gabriela (Sestra (Praha), 2013)
Dysfagie je závažná diagnóza, která vyžaduje multidisciplinární přístup. Nedílnou součástí a koordinátorem multidisciplinárního týmu je klinický logoped a významné místo v něm zaujímá i nutriční terapeut.
Keywords: Cooperative Behavior; nutriční terapie; mezioborová komunikace; Interdisciplinary Communication; Humans; kooperační chování; NGS; lidé; Respiratory Aspiration; Deglutition Disorders; klinická logopedie; Nutrition Therapy; poruchy polykání; aspirace do dýchacích cest; PEG; Speech-Language Pathology