Využití expertního informačního systému Computer Kinesiology Profi Complex Start u diagnózy hernie disku - Jandová, Dobroslava; Honců, Pavla; Morávek, Otakar (Rehabilitace a fyzikální lékařství, 2013)
Autoři prezentují tři kazuistiky torpidních vertebrogenních algických syndromů při prokázané hernii disku rezistentních na zvyklou terapii. Použití expertního informačního systému Computer Kinesiology Profi Complex Start poukázalo na možnou souvislost přetrvávajících algií se subklinickými dysfunkcemi viscerálních orgánů a teprve po komplexním přístupu (ošetření a cvičení dle systému Computer Kinesiology Profi Complex Start, zavedení adekvátní diety, fytoterapie, úpravy pitného režimu a přidání stopových prvků jako doplňků stravy) došlo k úzdravě.
Keywords: hernie disku; výhřez meziobratlové ploténky; Diagnosis, Computer-Assisted; stopové prvky; lidé středního věku; dietoterapie; Computers; lidé; lumbalgie; Adult; Middle Aged; dospělí; Intervertebral Disc Displacement; diagnóza počítačová; Kinesiology, Applied; počítače; Female; Trace Elements; Phytotherapy; kineziologie aplikovaná; tekutinová terapie; Male; ženské pohlaví; fytoterapie; Rehabilitation; terapie cvičením; expertní informační systém; Humans; mužské pohlaví; Low Back Pain; počítačová kineziologie; Exercise Therapy; Fluid Therapy; rehabilitace; biomechanika; Diet Therapy; Biomechanical Phenomena