Celulózové materiály v ošetřování ran - Sopuch, Tomáš; Drahovzalová, Radomíra; Rýdl, Josef; Bureš, Ivo; Milichovský, Miloslav; Vytřasová, Jarmila; Moťková, Petra; Švorčík, Václav; Podlaha, Jiří; Horáková, Marie; Masteiková, Ruta; Vinklárková, Lenka; et al. (Hojení ran (Cheb), 2013)
Celulózové materiály nebo jejich deriváty nabízejí pro hojení ran řadu cenných vlastností. Karboxylované celulózy zastupuje pře-devším karboxymethylovaná celulóza a oxidovaná celulóza. Hcel HT (karboxymethylovaná celulóza) je nový typ celulózového krytí s kyselým povrchovým pH.
Keywords: Carboxymethylcellulose Sodium; obvazy hydrokoloidní; Bandages; celulózové materiály; Cellulose, Oxidized; celulózové krytí Hcel; Bandages, Hydrocolloid; celulosa oxidovaná; Wound Healing; hojení ran; sodná sůl karboxymethylcelulosy; obvazy