PRES syndrom u pacienta s poststreptokokovou glomerulonefritidou - Dvořáková, Lenka (Pediatrie pro praxi, 2013)
Je uvedena kazuistika chlapce s akutní poststreptokokovou glomerulonefritidou, u kterého se rozvinuly neurologické příznaky charakteru PRES syndromu.
Keywords: poststreptokoková glomerulonefritida; Abdominal Pain; Magnetic Resonance Imaging; mozek; magnetická rezonanční tomografie; Humans; dítě; Hypertension; Child; Epilepsies, Partial; Posterior Leukoencephalopathy Syndrome; Critical Care; syndrom zadní leukoencefalopatie; bolesti břicha; Hematuria; lidé; bolesti hlavy; elektroencefalografie; péče o pacienty v kritickém stavu; hematurie; Headache; streptokokové infekce; Streptococcal Infections; Glomerulonephritis; glomerulonefritida; epilepsie parciální; Male; posterior reversible encephalopathy syndrome; hypertenze; Brain; Electroencephalography; mužské pohlaví; syndrom posteriorní reverzibilní encefalopatie