Juvenilní akné u psa - Vincencová, Tereza (Veterinární lékař, 2011)
Článek pojednává o juvenilním akné u psů, zvaném též folikulitida a furunkulóza brady a čenichu, a věnuje se jeho etiopatogenezi, predispozicím a diferenciálním diagnózám, které přichází v úvahu. Součástí je i kazuistika popisující případ desetitýdenního štěněte trpícího vážnou formou juvenilního akné, které progredovalo až do pyogranulomatózní dermatitidy. Článek rovněž upozorňuje na význam mikrobiologického a histopatologického vyšetření pro stanovení správné diagnózy.
Keywords: Anti-Bacterial Agents; psi; antibakteriální látky; Acne Vulgaris; furunkulóza; Furunculosis; Folliculitis; Animals; zvířata; folikulitida; mužské pohlaví; Male; Dog Diseases; nemoci psů; acne vulgaris; Dogs