Oční symptomy alergika a jejich léčba - Feuermannová, Alena (Medicína pro praxi, 2013)
Oční alergie je zánětlivá reakce předního segmentu oka na alergen. Alergické onemocnění oka zahrnuje sezonní alergickou konjunktivitidu (SAC), chronickou alergickou konjunktivitidu (PAC), gigantopapilární konjunktivitidu (GPC), vernální keratokonjunktivitidu (VKC), atopickou keratokonjunktivitidu (AKC) a kontaktní alergii. V článku je podán přehled jednotlivých diagnóz a možnosti léčby.
Keywords: Hypersensitivity; Conjunctivitis; Opatanol; konjunktivitida; lidé; alergeny; alergie; alergická konjunktivitida; Humans; Conjunctivitis, Allergic; Allergens