Vývoj motorických a senzitívnych funkcií po akútnom poranení miechy u potkana - Schreiberová, Andrea; Kucharíková, Andrea; Gedrová, Štefánia; Závodská, Monika; Kafka, Jozef; Lukáč, Imrich; Gajdoš, Miroslav; Martončíková, Marcela; Lukáčová, Naděžda; Šulla, Igor (Psychiatrie (Praha, Print), 2013)
Akútne traumatické poranenie miechy vyvoláva značné neurodegeneratívne zmeny na úrovni sivej a bielej hmoty, čo vedie k poškodeniu torických a senzitívnych funkcií. V našej práci sme sledovali vývoj zmien pohybovej schopnosti a zmeny v citlivosti na bolesť po kompresii miechy. Výsledky naznačujú vznik chronickej bolesti aj napriek zlepšeniu motorických funkcií zadných končatín u potkana.