Vzácná diagnóza, která může způsobit úmrtí mladého sportovce – kazuistika - Tomášková, Iva; Adámková, Radka; Elbl, Lubomír; Hořáková, Kateřina (Medicina sportiva Bohemica & Slovaca, 2013)
Předložená kasuistika se zaměřuje na diagnózu, se kterou se můžeme setkat při sportovních prohlídkách. I když se jedná o poměrně vzácnou diagnózu, je důležité na ni myslet a provést veškerá dostupná vyšetření vedoucí k včasné diagnose a včas doporučit zásadní omezení ve sportovních a profesních aktivitách.
Keywords: echokardiografie; diferenciální diagnóza; náhlá srdeční smrt; Arrhythmogenic Right Ventricular Dysplasia; Tachycardia, Ventricular; mladý dospělý; Death, Sudden, Cardiac; Soccer; lidé; Echocardiography; Arrhythmias, Cardiac; arytmogenní dysplazie pravé komory; fotbal; hospitalizace; Diagnosis, Differential; Male; Hospitalization; Young Adult; komorová tachykardie; diagnostické techniky kardiovaskulární; vázané komorové extrasystoly; mužské pohlaví; Diagnostic Techniques, Cardiovascular; srdeční arytmie; Humans