Antibakteriální léčba močových infekcí - Nyč, Otakar (Postgraduální medicína, 2013)
Infekce močových cest je obecně charakterizována přítomností patogenních mikroorganismů v moči nebo ve tkáních uropoetického systému a patří k nejčastějším infekčním onemocněním vůbec. Zánětlivá onemocnění močových cest provázejí obě pohlaví s rozdílnou incidencí v závislosti na věku. Infekce močových cest musí být podložena přítomností signifikantní bakteriurie.
Keywords: dospělí; Female; Infant; dítě; předškolní dítě; novorozenec; urologické nemoci; Adult; ženské pohlaví; uretritida; lidé; Bacteriuria; Infant, Newborn; Anti-Bacterial Agents; bakteriurie; Fluoroquinolones; fluorochinolony; Humans; Urethritis; směrnice pro lékařskou praxi jako téma; Urinary Tract Infections; Male; kojenec; Practice Guidelines as Topic; Cystitis; Child, Preschool; Urologic Diseases; infekce močového ústrojí; Child; mužské pohlaví; cystitida; antibakteriální látky; Prostatitis; prostatitida