Jaká je kapacita a struktura dlouhodobé péče v České republice? - Wija, Petr (Geriatrie a gerontologie, 2013)
Článek prezentuje údaje o zdravotních a sociálních službách pro seniory se zaměřením na dlouhodobou péči. Autoři analyzují kapacitu a strukturu pobytových zařízení sociálních služeb pro seniory, složení uživatelů, potřebu ošetřovatelské péče a využívání příspěvku na péči a přináší informace také o domácí zdravotní péči, léčebnách dlouhodobě nemocných, pečovatelské službě a dalších službách pro seniory.
Keywords: Male; Long-Term Care; geriatrické ošetřovatelství; Home Nursing; dlouhodobá péče; Aged; mužské pohlaví; senioři; senioři nad 80 let; lidé; ženské pohlaví; Humans; domácí ošetřování; domovy pro seniory; Aged, 80 and over; Female; Geriatric Nursing; lidé středního věku; Homes for the Aged; Middle Aged