Cimikóza – hrozí nám epidemie? - Janků, Jaromíra (Dermatologie pro praxi, 2013)
Cimikóza je onemocnění způsobené infestací štěnicí. V našich podmínkách se setkáváme nejčastěji se štěnicí domácí (Cimex lectuarius), jejíž výskyt zejména v souvislosti s vysokou migrací obyvatel a stoupající rezistencí k insekticidům vzrůstá. Autorka popisuje 2 případy infestace štěnicemi.
Keywords: dospělí; rezistence k insekticidům; Female; Insect Control; Cimicidae; předškolní dítě; Adult; ženské pohlaví; dezinsekce; lidé; infestace ektoparazity; Ectoparasitic Infestations; Insecticide Resistance; Male; Child, Preschool; lidé středního věku; mužské pohlaví; Middle Aged; Humans