Zaostřeno na dezinfekci - Čiklová, Lada (Urologie pro praxi, 2013)
Dezinfekce zdravotnických prostředků patří mezi základní postupy při poskytování bezpečné zdravotní péče, mnohdy je prováděna rutinně dle dlouhodobě zavedených postupů bez akceptování nových možností a požadavků. Současné možnosti dezinfekčních postupů a procesů, přístrojového vybavení v návaznosti na povinnosti poskytovatele zdravotní péče stanovené v mnoha právních předpisech ztěžují orientaci zdravotníků v dané problematice.
Keywords: Specialty Uses of Chemicals; dezinficiencia; dezinfekce; Disinfectants; Disinfection; specializované použití chemických látek; Sterilization; sterilizace