Prevence v práci podiatra u klienta s infekční chorobou kůže a MRSA - Burda, Patrik (Podiatrické listy, 2013)
Příspěvek pojednává o jednotlivých infekčních kožních onemocněních, se kterými se lze setkat při vykonávání podiatrické praxe. Zaměřujeme se na popsání jednotlivých onemocnění. Cílem článku je poskytnout podiatrům základ informací, jak provádět preventivní opatření k zabránění šíření infekčních chorob. Samostatnou kapitolou je onemocnění mrsa a preventivní opatření.Článek vychází z vyhlášky ministerstva zdravotnictví 195/2005 s b., kterou se upravují podmínky předcházení vzniku a šíření infekčních onemocnění a hygienické požadavky na provoz zdravotnických zařízení a ústavů sociální péče.
Keywords: preventivní opatření; Warts; lidé; sterilizace; Skin Diseases, Infectious; Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus; erysipel; bradavice; Hygiene; paronychie; kosmetické techniky; nemoci nohy (od hlezna dolů); Humans; Paronychia; podiatrická praxe; Foot Diseases; Sterilization; Erysipelas; methicilin rezistentní Staphylococcus aureus; hygienické požadavky; infekční nemoci kůže; Cosmetic Techniques; infekční kožní onemocnění; hygiena