Závažné lékové exantémy - Tomková, Hana; Štork, Jiří (Československá dermatologie, 2013)
Autoři podávají přehled nejzávažnějších lékových exantémů, kam patří DRESS syndrom, akutní generalizovaná exantemová pustulóza, Stevensův-Johnsonův syndrom a toxická epidermální nekrolýza. Diskutovány jsou jak klinické aspekty těchto onemocnění, tak současné poznatky etiopatogeneze. Důraz je kladen také na diagnostiku, léčbu a možné komplikace.
Keywords: klinický obraz nemoci; diferenciální diagnóza; Disease Attributes; Signs and Symptoms; Skin Diseases; kožní manifestace; Stevens-Johnson Syndrome; Drug Hypersensitivity; léková alergie; lidé; příznaky a symptomy; Exanthema; Diagnosis, Differential; kožní nemoci; exantém; Drug Eruptions; Stevensův-Johnsonův syndrom; Skin Manifestations; léková dermatitida; Humans