Přehled účinků a bezpečnosti užívání přírodních léčiv v průběhu těhotenství a laktace - Tůmová, Lenka; Sobková, Lenka (Praktické lékárenství, 2014)
Tento příspěvek navazuje na předchozí práci „Rizika používání léčivých rostlin v období těhotenství a kojení“. Formou tabulek uvádí u jednotlivých drog (řazeno abecedně – písmeno A) jejich terapeutické využití, nežádoucí účinky a kategorizaci bezpečnosti užívání v průběhu těhotenství a laktace. Dále jsou v textu uvedeny i výsledky některých studií na zvířecích modelech a v humánní terapii.
Keywords: Apiaceae; laktace; Aloe; Artemisia absinthium; fytoterapie; kojení; Garlic; Risk Assessment; Andrographis; lidé; těhotenství; arnika; Phytotherapy; hodnocení rizik; Breast Feeding; Female; česnek; léčivé rostliny; Plants, Medicinal; Angelica sinensis; Asparagus (rostlina); Pulsatilla; Vitex; ženské pohlaví; Aesculus; Pregnancy; Arnica; Animals; Humans; zvířata; Lactation; Asparagus Plant