Možnosti chirurgické léčby erektilní dysfunkce – dosavadní vývoj a současné možnosti - Nussir, Mohamed Ismail Abdo (Urologické listy, 2014)
Vzhledem k celosvětově se zvyšující incidenci erektilní dysfunkce (ED) a dostupnosti méně invazivních alternativ (PDE5 inhibitorů, intrakavernózních injekcí, vakuového konstrukčního zařízení, použití extrakorporálních rázových vln) zůstává chirurgická léčba ED jako zlatý standard a atraktivní řešení organických erektilních dysfunkcí pacientů, u kterých konzervativní léčba selhala. Tento článek hodnotí roli a vývoj chirurgické léčby ED.
Keywords: Penis; Humans; lidé středního věku; Middle Aged; Arterial Occlusive Diseases; arteriální okluzní nemoci; Penile Prosthesis; vaskulogenní impotence; mužské pohlaví; penis; Impotence, Vasculogenic; infekce; Postoperative Complications; Surgical Procedures, Operative; Infections; pooperační komplikace; směrnice pro lékařskou praxi jako téma; lidé; Practice Guidelines as Topic; penilní protézy; Male; chirurgie operační