Ix. gastrofórum, 20. – 23. január 2004, štrbské pleso – vysoké tatry - Paulen, Peter (Gastroenterológia pre prax, 2004)
Tradične ako po minulé roky, sa aj v tomto roku v druhej polovici januára sa uskutočnilo už deviate stretnutie gastroenterológov zo Slovenska a zahraničia vo Vysokých Tatrách. Hotel Patria so svojimi možnosťami bol dôstojným miestom pre úspešný priebeh celého podujatia a ukazuje sa, že výber tohto miesta Výborom SGS bol správny.Po odbornej stránke sa v prednáškach v jednotlivých témach prezentovali aktuálne trendy v diagnostike, epidemiológii, genetike a v liečbe chorôb tenkého a hrubého čreva. V niektorých častiach programu bola bohatá diskusia účastníkov. Veľmi zaujímavo vyznela prednáška R. Králika z Bánoviec nad Bebravou s vlastnými skúsenosťami pri sonografickom obraze divertikulitíd a apendicitíd s pomerne vysokou výťažnosťou tohto diagnostického prístupu.