Analýza výskytu vrodených vývojových chýb u živonarodených novorodencov v slovenskej republike - Böhmer, Daniel (Gynekológia pre prax, 2004)
V predkladanej práci autor prezentuje výsledky analýzy výskytu hlásených vrodených vývojových chýb (VVCh) u živonarodených novorodencov v SR v období rokov 1980 až 2002. V sledovanom období mal výskyt hlásených VVCh ustálenú tendenciu. Zmeny v systéme registrácie VVCh významne neovplyvnili ich frekvenciu. V rokoch 1980 až 1993 bol priemer percentuálneho podielu hlásených VVCh v SR 2,1 % a v období rokov 1994 až 2002 bol priemer 2,57 %. Tieto hodnoty sú v zhode s európskym registračným systémom EUROCAT.
Keywords: vrodené vývinové chyby, frekvencia, teratoepidemiológia; congenital malformations, frequency, teratoepidemiology