Analýza výsledkov chirurgickej liečby nádorov prsníkov na gynekologických klinikách a oddeleniach v slovenskej republike za rok 2010 - Bártová, Michaela; Pohlodek, Kamil (Gynekológia pre prax, 2011)
Neodmysliteľnou súčasťou kontroly kvality diagnosticko-chirurgického manažmentu karcinómu prsníka je pravidelné retrospektívne vyhodnocovanie jeho výsledkov. Článok podáva prehľad údajov o diagnosticko-chirurgickom manažmente nádorových ochorení prsníka na 12 gynekologických klinikách a oddeleniach v SR za rok 2010. Údaje k analýze boli získané z vyplnených dotazníkov, ktoré oslovení prednostovia gyn.-pôr. kliník a primári gyn.-pôr. oddelení zaoberajúcich sa chirurgickou liečbou nádorov prsníkov odoslali predsedníctvu Senologickej sekcie Slovenskej gynekologicko-pôrodníckej spoločnosti.
Keywords: breast tumours, surgical management; nádorové ochorenia prsníka, chirurgická liečba