Patológia placenty a pupočníka v ultrazvukovom obraze - Reismullerová, Lenka (Gynekológia pre prax, 2012)
Prehľadový článok je zameraný na ultrazvukové hodnotenie placenty a pupočníka počas jednotlivých období gravidity. Autori sa venujú ultrazvukovému obrazu pri najčastejších abnormalitách placenty a pupočníka a ich klinickému významu. Zdôrazňuje sa nevyhnutnosť podrobného ultrazvukového vyšetrenia placenty počas celej gravidity.
Keywords: umbilical cord, placenta, ultrasound; placenta, pupočník, ultrazvuk