Endovaskulárna liečba ochorení obličkovej tepny - Vulev, Ivan; Lesný, Pavol; Vozár, Matej; Stanová, Ľudmila (Kardiológia pre prax, 2005)
Renálny stenting je metódou voľby v liečbe renálnej dysfunkcie, zle kontrolovateľnej hypertenzie a rekurentného edému pľúc u pacientov so signifikantnou stenózou renálnej tepny. Práca sa dotýka aj embolizačných intervenčne-rádiologických techník na zastavenie krvácania, prípadne zníženie prívodu krvy v renálnej cirkulácii.
Keywords: intervenčná rádiológia, endovaskulárna liečba, angioplastika, stent, embolizácia; interventional radiology, endovascular treatment, angioplasty, stent, embolization