úloha magnetickej rezonancie (mr) v diagnostike ochorení centrálneho nervového systému (cns) - Bořuta, Peter; Neuschl, Vladimír; Glézlová, Andrea; Jánska, Patrícia (Neurológia, 2007)
Prehľadná práca sumarizuje diagnostické možnosti magnetickej rezonancie v diagnostike ochorení centrálneho nervového systému (CNS). Popisuje techniku, princíp, zobrazovacie možnosti a jednotlivé základné a špeciálne postupy.
Keywords: magnetic resonance, MR technique, MRA, fMR, DWI, CNS; magnetická rezonancia, MR technika, MRA, fMR, DWI, CNS