Budúcnosť urológie - Abrams, Paul; Brausi, Maurizio; Buntrock, Stefan; Ebert, Thomas; Hashim, Hashim; Tiselius, Hans-Göran; Wyndaele, Jean-Jacques (Klinická urológia, 2013)
Tento článok bol napísaný v období ekonomického útlmu, ktorý sa odzrkadlil aj vo financovaní zdravotníctva. Cieľom dokumentu je vytýčiť cestu, ktorá by viedla k upevneniu pozície Európskej urologickej spoločnosti (EAU), ako garanta špičkovej zdravotnej starostlivosti v Európe, ktorá by následne mohla slúžiť ako vzor pre ostatný svet. Budúcnosť urológie závisí od zdokonaľovania výučby a školení, ktoré povedú k zlepšovaniu kvality starostlivosti o urologických pacientov s dôrazom na individuálny prístup. Individuálny prístup je v urológii čoraz dôležitejší.