Rodinný výskyt larválnej toxokarózy u detí (rodina 2) - Szilágyiová, Mária; Šimeková, Katarína; Kinčeková, Jana; Hrčková, Gabriela; Hlaučová, Eva; Nováková, Elena (Pediatria, 2006)
Autori referujú o ďalšom rodinnom výskyte toxokarózy u troch detí do 10 rokov. Prvé ochorenie sa potvrdilo sérologickým vyšetrením pri zistení vysokých hodnôt eozinofilov v periférnej krvi. Druhé dve boli diagnostikované pri depistážnom vyšetrení. Opisujú sa vyšetrenia, diskutuje sa klinický obraz a liečba.
Keywords: toxokaróza, rodinný výskyt, diagnostika, liečba; toxocarosis, familial occurrence, diagnosis, therapy