Možnosti praktického využitia probiotík v pediatrickej praxi - Havlíčeková, Zuzana; Szökeová, Alena; Bánovčin, Peter (Pediatria, 2008)
Probiotiká sú výživové doplnky obsahujúce potenciálne prospešné bakteriálne kmene, ktoré pri podávaní v dostatočnom množstve priaznivo ovplyvňujú zdravotný stav hostiteľa. V článku uvádzame prehľad dostupných informácií o účinnosti probiotík pri prevencii a liečbe rôznych ochorení v detskom veku.
Keywords: children, probiotics, intestinal microflora; deti, probiotiká, črevná mikroflóra