Primárna prevencia potravinovej alergie u dieťaťa v prvom roku života - Trpišová, Miroslava; Jakušová, Ľubica (Pediatria, 2009)
Cieľom nášho príspevku je metódou prehľadu dokumentov v písomnej a elektronickej podobe, poukázať na primárne preventívne výživové opatrenia v prvom roku života dieťaťa. Východisko tvorili zahraničné štúdie autorov: Zeiger, 2000, Høst, 2002, Greer, 2008, Johansson, 2004, Chapman, 2006, Koletzko, 2005, Businco, 1993, Hooper, 2001 a odporúčania organizácií a spoločností: World Health Organization, American Academy of Pediatry, European Society of Pediatric Allergology and Clinical Immunology, European Society of Pediatric Gastroenterology Hepatology and Nutrition a The American College of Allergy, Asthma and Immunology, World Allergy Organization.
Keywords: food allergy, nutrition, primary prevention; potravinová alergia, výživa, primárna prevencia