Lokalizovaný karcinom prostaty - diagnostika a chirurgická léčba - Macík, Daniel; Doležel, Jan; Staník, Michal; Čapák, Ivo; Miklánek, David; Šustr, Martin (Postgraduální medicína, 2014)
Cílem článku je podat stručný přehled etiologie, epidemiologie, diagnostiky a chirurgické léčby karcinomu prostaty v časném stadiu (lokalizované onemocnění) a stručný přehled komplikací a jejich řešení.
Keywords: prostatektomie; prostatický specifický antigen; nádory prostaty; histologie srovnávací; lidé; plošný screening; Humans; Prostatic Neoplasms; Prostate-Specific Antigen; Male; Histology, Comparative; mužské pohlaví; Mass Screening; Prostatectomy