Infekce v ranách - Čurdová, Kateřina; Dolejší, Lucie (Sestra (Praha), 2014)
Infekce byly, jsou a s velkou pravděpodobností nadále budou jedním ze závažných problémů v medicíně. Ovlivňování rizika vzniku infekcí zahrnuje zajištění základních hygienických požadavků, standardních opatření k eliminaci rizika přenosu infekčních agens při poskytování zdravotní péče a cílená preventivní opatření.
Keywords: infekce spojené se zdravotní péčí; Wound Healing; hojení ran; lidé; Wound Infection; Nursing Care; zdravotní sestry v klinické praxi; infekce v ráně; Nurse Clinicians; Humans; ošetřovatelská péče; Cross Infection