Pregraduálna výuka urgentnej medicíny a medicíny katastrof na Klinike urgentnej medicíny a medicíny katastrof pri lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave - Masár, Oto; Sysel, Dušan; Belejová, Hana; Brenner, Marcel (Aspekty práce pomáhajících profesí, 2011)
Autori analyzujú prvé 4 roky činnosti Kliniky urgentnej medicíny a medicíny katastrof na úseku pedagogiky – výuky predmetu Urgentná medicíny a medicíny katastrof. Poukazujú na niektoré problémy spojené za zavedením výuky urgentnej medicíny, ale i na pozítíva pre študentov.
Keywords: Teaching; Slovakia; Emergency Medicine; lidé; Disaster Medicine; Educational Measurement; studium lékařství pregraduální; vyučování; výuka - hodnocení; Humans; medicína katastrof; Slovenská republika; Education, Medical, Undergraduate; urgentní lékařství