Jak úspěšně usilovat o vědecký grant - Navrátil, Leoš; Hon, Zdeněk; Navrátil, Václav (Aspekty práce pomáhajících profesí, 2011)
Velká část mladých začínajících pracovníků, včetně nelékařských zdravotnických odborností, má obavu podat přihlášku do některé z vypsaných soutěží grantových agentur. Hlavním důvodem je malá zkušenost, mnohdy neochota starších spolupracovníků pomoci a obava, že tento úkol nezvládnu. Pokud však uchazeč dodrží základní předpoklady (přihláška je napsána srozumitelně a stručně, hypotézy jsou jasně stanoveny a jsou reálné a dobře odůvodněné a odpovídají zkušenostem řešitele a rovněž tak metodika a rozpočet jsou sestaveny odpovědně), není třeba se ničeho obávat. Základním předpokladem úspěšného řešení projektu je mimo jiné i pečlivé dodržování plánu řešení projektu a čerpání finančních prostředků v souladu se smlouvou mezi grantovou agenturou a pracovištěm uchazeče.
Keywords: finanční podpora výzkumu jako téma; financování organizované; Česká republika; Financing, Organized; lidé; Research Support as Topic; Czech Republic; Humans