Medicínská znalost v nemocnici a HL7 Infobutton - Seidl, Libor; Zvolský, Miroslav; Hána, Karel; Zvárová, Jana (Medsoft ..., 2014)
HL7 Infobutton je komunikační protokol pro jednotné vyžádání, shromáždění a zobrazení medicínských znalostí v kontextu uživatele nemocničního informačního systému. V článku jsou nastíněny klíčové prvky a vlastnosti protokolu. Zavedení do nemocnice ale přináší zcela novou roli v managementu znalostí nemocnice. Závěr článku naznačuje záměr prvního praktického využití HL7 Infobutton v ČR pro zprostředkování přístupu ke klinickým doporučeným postupům odborných společností prostřednictvím katalogu.
Keywords: Databases, Factual; Computer Communication Networks; počítačové komunikační sítě; databáze faktografické; Hospital Information Systems; management znalostí; Knowledge Management; nemocniční informační systémy