Software pro zpracování a sběr dat v dlouhodobé ošetřovatelské péči - Vítečková, Slávka; Krupička, Radim; Szabó, Zoltán; Vaňková, Hana; Jedlinská, Martina; Holmerová, Iva (Medsoft ..., 2014)
Sběr dat a jejich následné vyhodnocení je důležitým nástrojem jak pro efektivní management kvality institucí dlouhodobé péče, tak i pro výzkum v sociální oblasti. V současnosti probíhá sběr dat v praxi pouze formou tištěných dotazníků. Tento způsob sběru dat je pro uchování a hromadné zpracovnání z dlouhodobého hlediska nevhodný. Proto jsme vytvořili sadu SW nástrojů, která je určená pro použití v praxi institucí dlouhodobé péče. Tato sada se skládá ze tří nástrojů: editor dotazníků, nástroj pro digitalizaci tištěných dotazníků a webová aplikace umožňující vyplnění dotazníků v elektronické podobě a zajišťující dlouhodobé uchování vyplněných dat.
Keywords: sběr dat; Information Storage and Retrieval; lidé; Data Collection; dlouhodobá péče; ukládání a vyhledávání informací; průzkumy a dotazníky; ošetřovatelská informatika; Long-Term Care; Geriatric Nursing; Software; Humans; Surveys and Questionnaires; Health Care Evaluation Mechanisms; Nursing Informatics; software; zdravotní péče - hodnotící mechanismy; geriatrické ošetřovatelství