Font Picant: Sant Miquel Maifré - specifický model terapeutické komunity ve Španělsku - Zajíčková, Klára (Adiktologie, 2014)
Text referuje o konkrétní španělské terapeutické komunitě, jejích pravidlech a způsobu fungování. Autorka se v něm pokouší o zasazení daného modelu terapeutické komunity do hlubšího kontextu společenské situace v období vzniku centra v 80. letech minulého století, stejně jako o postihnutí některých specifických filozofických východisek, kterými se komunita řídí. Součástí popisu je rovněž prezentace vybraných statistických údajů a závěrečná reflexe pracovní zkušenosti v tomto prostředí.
Keywords: Therapeutic Community; centra pro terapii drogových závislostí; Substance-Related Disorders; lidé; Substance Abuse Treatment Centers; Španělsko; Spain; poruchy spojené s užíváním psychoaktivních látek; Humans; terapeutická komunita; mezinárodní vzdělávací výměna; Male; mužské pohlaví; Diagnosis, Dual (Psychiatry); diagnóza dvojí (psychiatrie); International Educational Exchange; ženské pohlaví; Female