První implantace nejmenšího a minimálně invazivního kardiostimulátoru. Společnost Medtronic spouští celosvětovou klinickou studii miniaturního transkatetrálního kardiostimulátoru (Causa subita, 2014)
Společnost Medtronic, dlouhodobý lídr v oblasti pokročilých kardiostimulačních technologií a miniaturizace zařízení, oznamuje provedení první implantace nejmenšího kardiostimulátoru na světě: MicraTM Transcatheter Pacing System (TPS). Implantace zařízení proběhla v rakouském Linci v rámci celosvětové klinické studie společnosti Medtronic. Micra TPS je schválen k výzkumným účelům po celém světě.
Keywords: Pacemaker, Artificial; kardiostimulátor; Miniaturization; lidé; miniaturizace; Humans