Perioperační léčba pacientů se sepsí - Ibsen, Michael; Perner, Anders (Current Opinion in Anesthesiology, 2014)
Nové velmi kvalitní studie v prostředí intenzivní péče poskytly údaje ke zlepšení léčby a tím i klinických výsledků u pacientů se sepsí. Tyto nálezy lze použít i v perioperačním období k minimalizaci škodlivého působení určitých postupů.
Keywords: Cardiotonic Agents; roztoky; kardiotonika; Humans; peroperační komplikace; Solutions; Sepsis; Intraoperative Complications; sepse; lidé; antibakteriální látky; vazopresory; Vasoconstrictor Agents; resuscitace; tekutiny; Fluid Therapy; Anti-Bacterial Agents; Blood Transfusion; klinické zkoušky jako téma; vazokonstriktory; Resuscitation; Clinical Trials as Topic; krevní transfuze; tekutinová terapie