Postupy prevence nadváhy a obezity v kojeneckém věku - Marinov, Zlatko; Pastucha, Dalibor; Finková, Marie; Karbanová, Dagmar; Letáková, Helena; Riedlová, Jitka; Slámová, Božena; Szitányi, Natália; Marinová, Cecília; Obdržálková, Zita; Trojanová, Anna; Tvrdoňová, Pavla (Pediatrie pro praxi, 2014)
Představujeme originální a inovativní Postupy prevence nadváhy a obezity v kojeneckém věku, které navazují na Doporučené postupy prevence a léčby dětské obezity. Preventivní postupy jsou určené k použití v každodenní klinické praxi praktickým lékařům pro děti a dorost pro konkrétní kojence ohrožené rozvojem nadváhy. Naplňují základní principy primární prevence komplexu metabolických civilizačních onemocnění.
Keywords: kojenec; rizikové faktory; Infant; Primary Health Care; obezita; primární zdravotní péče; Overweight; lidé; Obesity; nadváha; Risk Factors; Humans