Použití inzulínu glargin v graviditě u diabetičky 1. typu - Hudcová, Miroslava (Kazuistiky v diabetologii, 2014)
Kazuistika popisuje rozdíly v terapii ve dvou graviditách u diabetičky 1. typu. Diabe-tes mellitus (DM) 1. typu byl u pacientky spojen s tyreotoxikózou Graves-Basedowova typu v rámci sdružených autoimunitních chorob.
Keywords: Medication Adherence; Insulin, Long-Acting; inzulin aspart; NPH inzulin; Insulin Aspart; těhotenství; diabetes mellitus 1. typu; adherence pacienta; Drug Administration Schedule; Adult; dlouhodobě působící inzulin; inzulin lidský; těhotenství při diabetu; hypoglykemika; Diabetes Mellitus, Type 1; ženské pohlaví; Humans; Insulin, Regular, Human; Pregnancy; adherence k farmakoterapii; Pregnancy in Diabetics; komplikace diabetu; Diabetes Complications; Patient Compliance; Glycated Hemoglobin; glykovaný hemoglobin; rozvrh dávkování léků; dospělí; tyreotoxikóza; Female; Hypoglycemic Agents; Thyrotoxicosis; inzulinoterapie; lidé; Insulin, Isophane