Nový pohled na léčbu benigní hyperplazie prostaty - Vrtal, Radovan; Burešová, Eva; Vidlář, Aleš; Hartmann, Igor (Farmakoterapie, 2014)
Patofyziologie symptomů dolních cest močových (LUTS) u mužů je multifaktoriální. Postupně byl opuštěn koncept BPH-dependentních LUTS a momentálně je již jasné, že příčinou obtíží dolních cest močových u muže není zdaleka jen prostata. Byly dokončeny mnohé randomizované studie a registrovány nové léky. Autoři nabízejí komplexní přehled v současné době dostupných informací o léčbě BPH a mužských LUTS včetně novinek v kombinační léčbě.
Keywords: Urinary Tract; Prostatic Hyperplasia; Botulinum Toxins; Male; klinické zkoušky jako téma; botulotoxiny; močové ústrojí; Comparative Effectiveness Research; antimuskarinika; kombinovaná farmakoterapie; antagonisté muskarinových receptorů; inhibitory 5-alfa-reduktasy; Phosphodiesterase 5 Inhibitors; inhibitory fosfodiesterasy 5; Cholinergic Antagonists; mužské pohlaví; inhibitor 5&-reduktázy; Nocturia; hyperaktivní močový měchýř; Drug Therapy, Combination; Erectile Dysfunction; alfa blokátory; 5-alpha Reductase Inhibitors; &1-blokátor; nykturie; srovnávací výzkum účinnosti; Adrenergic alpha-Antagonists; lidé; symptomy dolních cest močových; cholinergní antagonisté; benigní hyperplazie prostaty; Humans; Receptors, Adrenergic, beta-3; Urinary Bladder, Overactive; erektilní dysfunkce; beta-3-adrenergní receptory; hyperplazie prostaty; Muscarinic Antagonists; Clinical Trials as Topic