Profese sestry očima studentů medicíny - Růžičková, Martina (Cesta k modernímu ošetřovatelství, 2014)
Příspěvek obsahuje stručnou charakteristikou šetření provedeného v průběhu měsíce listopad až prosinec roku 2013. Šetření bylo zaměřeno na zjišťování postojů studentů medicíny ve vztahu k ošetřovatelské profesi a následnou komparaci výsledků s dříve realizovanými průzkumy a mezi vybranými skupinami studentů.
Keywords: mezioborová komunikace; profesionalizace; Statistics as Topic; Public Opinion; Research Design; průzkumy a dotazníky; společenská prestiž povolání; statistika jako téma; Surveys and Questionnaires; lidé; Students, Medical; studenti lékařství; Students, Nursing; odborné všeobecné sestry; Nurse's Role; Czech Republic; veřejné mínění; Interdisciplinary Communication; Česká republika; role ošetřovatelky; studenti ošetřovatelství; výzkumný projekt; Nurse Practitioners; Humans