Patnáctiminutová komunikace mezi urologem a pacientem s rakovinou prostaty - Janáčková, Laura (Urologické listy, 2014)
Komunikace mezi urologem a pacientem s rakovinou prostaty při sdělení diagnózy trvá v ČR průměrně 15 minut. Článek seznamuje se strukturou lékařské konzultace a s výsledky mezinárodního výzkumu TAPE zaměřeného na informativní složku komunikace urologa a jeho pacienta s cílem zlepšení stávající situace.
Keywords: komunikace; nádory prostaty; lidé; šíření informací; Physician-Patient Relations; lékařská etika; Time Factors; Communication; Prostatic Neoplasms; časové faktory; Information Dissemination; Humans; Ethics, Medical; vztahy mezi lékařem a pacientem; Urology; urologie