Intoxikace u dětí a mládeže - Hladík, Michal (Pediatrie pro praxi, 2014)
Článek uvádí obecné a specifické příznaky intoxikací a základní eliminační opatření při perorálních otravách. Jsou probrány nejčastější otravy léky (benzodiazepiny, tricyklickými antidepresivy, paracetamolem), omamnými látkami (opioidy, kokainem a amfetaminy, metamfetaminem) a u nás dostupnými smrtelně jedovatými rostlinami.
Keywords: Drug Overdose; antidota; Plant Poisoning; Analgesics, Opioid; otrava rostlinami; dítě; Prescription Drug Misuse; Adolescent; lidé; Antidotes; Plants, Toxic; opioidní analgetika; paracetamol; Benzodiazepines; předávkování léky; Acetaminophen; zneužívání léků na předpis; Child; benzodiazepiny; jedovaté rostliny; mladiství; Humans