Přehled nejčastějších obličejových dermatóz. II. část - Rulcová, Jarmila (Dermatologie pro praxi, 2014)
V navazujícím pokračování druhé části článku je věnována pozornost klinickému obrazu, etiologii, diagnostice a diferenciální diagnóze acne vulgaris, periorální dermatitidě a seboroické dermatitidě. Současně jsou uvedeny osvědčené terapeutické postupy jak lokálními, tak celkově podávanými léky.
Keywords: psychoterapie; kombinovaná terapie; Antifungal Agents; Combined Modality Therapy; Psychotherapy; klinický obraz nemoci; periorální dermatitida; Dermatitis, Seborrheic; Isotretinoin; kryoterapie; antibakteriální látky; isotretinoin; antifungální látky; Diagnosis, Differential; Practice Guidelines as Topic; medicína založená na důkazech; Drug Therapy; Dermatitis, Perioral; Contraception; keratolytika; Keratolytic Agents; farmakoterapie; lidé; Acne Vulgaris; Anti-Bacterial Agents; Phototherapy; Humans; acne vulgaris; antikoncepce; diferenciální diagnóza; Evidence-Based Medicine; seboroická dermatitida; Cryotherapy; fototerapie; Disease Attributes; směrnice pro lékařskou praxi jako téma