Aspirace trombu a distální protekce během přímé PCI degenerovaného žilního štěpu - Rychlovský, Lukáš; Novotný, Vojtěch; Varvařovský, Ivo (Intervenční a akutní kardiologie, 2014)
V případě akutního infarktu myokardu (STEMI) je primární angioplastika (PCI) na starých žilních štěpech spojena s nízkým procedurálním úspěchem a horším osudem nemocných. Aspirace trombu a použití distální protekce, spolu s nízkotlakou implantací stentu, vedly k příznivému průběhu léčby nemocného se STEMI počínajícím kardiogenním šokem při uzávěru starého žilního štěpu.
Keywords: PCI degenerovaného žilního štěpu; Angina Pectoris; revaskularizace myokardu; Humans; aspirace trombu aspiračním katetrem; diuretika; Anticoagulants; lidé; koronární angioplastika; trombektomie; kožní lupus erytematodes; distální protekce; Myocardial Revascularization; angina pectoris; kardiogenní šok; Early Diagnosis; Diuretics; Anterior Wall Myocardial Infarction; Percutaneous Coronary Intervention; Male; Shock, Cardiogenic; Lupus Erythematosus, Cutaneous; Atrial Fibrillation; antikoagulancia; senioři; srdeční selhání; Aged; fibrilace síní; mužské pohlaví; Thrombectomy; infarkt myokardu přední stěny; časná diagnóza; Heart Failure