Readiness of the future teachers to prevention and protection in emergency - Marádová, Eva; Hanušová, Jaroslava (School and Health 21, 2009, 2009)
Příspěvek je věnován aktuálním problémům připravenosti učitelů implementovat tématický celek Ochrana člověka za mimořádných událostí do vzdělávacích programů základních a středních škol. Předloženy jsou vybrané výsledky výzkumné studie, která se uskutečnila na Univerzitě Karlově v Praze – Pedagogické fakultě ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem České republiky. Cílem šetření bylo sledovat úroveň informovanosti studentů učitelství v problematice ochrany za mimořádných událostí, zjistit jejich vzdělávací potřeby v dané oblasti a jejich připravenost působit na žáky v souladu s platným kurikulem. Výsledky byly využity při koncipování nově akreditovaného studijního programu Učitelství výchovy ke zdraví.
Keywords: Statistics as Topic; Safety; statistika jako téma; ochrana člověka za mimořádných událostí; programy Healthy People; Integrated Advanced Information Management Systems; Hazardous Substances; lidé; Education; Humans; Evaluation Studies as Topic; integrované informační systémy; hodnotící studie jako téma; Civil Defense; výchova a vzdělávání; riziko; bezpečnost; výchova ke zdraví; civilní obrana; Healthy People Programs; studenti; nebezpečné látky; Risk; vzdělávání učitelů; Students