The idea of sanctity of nature in the formation of human ontogenesis - Šmajsová Buchtová, Božena (School and Health 21, 2009, 2009)
Článek pojednává o důležitosti pozitivního vlivu přírody na první fáze lidské ontogeneze. Popisuje negativní důsledky současné globalizované kultury na psychické a fyzické zdraví člověka, zejména dětí. Naznačuje cestu návratu k přírodě.
Keywords: Physical Fitness; zdraví; Návrat k přírodě; vývojová biologie; mladiství; příroda; Mental Health; tělesná výkonnost; psychologické jevy a procesy; dítě; Child; Developmental Biology; duševní zdraví; Nature; Humans; Vliv přírody na lidskou ontogenezi; Negativní vlivy globalizace; Psychological Phenomena; Health; Adolescent; lidé