Physical training in the eyes of primary school teachers - Trávníček, Marek (School and health 21. 3, 2008, 2008)
Sdšlení vychází z dotazníkového šetření, které bylo zaměřeno na poslání současné školní tělesné výchovy. Respondenty byli učitelé tělesné výchovy 1. i 2. stupně základních škol (n = 164). Výsledky šetření přinášejí informace o současném pojímání cílů tělesné výchovy jednotlivými učiteli. Závěry příspěvku mohou být vodítkem pro přizpůsobení kurikula tělesné výchovy potřebám školní praxe.
Keywords: Physical Education and Training; Evaluation Studies as Topic; základní škola; hodnotící studie jako téma; výchova a vzdělávání; Curriculum; statistika jako téma; průzkumy a dotazníky; tělesná výchova; Schools; poslání tělesné výchovy; školy; lidé; Humans; Educational Measurement; výuka - hodnocení; kurikulum; Education; Surveys and Questionnaires; Statistics as Topic