Využití technologií ve školní tělesné výchově - Palička, Pavel; Fialová, Ludmila (Česká kinantropologie, 2014)
Teoretický článek pojednává o možnostech využití multimediální techniky ve vzdĕlávání, konkrétnĕ ve školní tĕlesné výchovĕ. Autoři analyzují roli technologií v motivaci k učení a k pohybu u školní mládeže a zabývají se inovativními metodami ve výuce tĕlesné výchovy (active gaming, blended learning, flip teaching, digital game based learning). V závĕru je objasnĕna role metodického portálu pro učitele, nabízejícího využití výukových videí, mobilních aplikací či hloubkových senzorů.
Keywords: experimentální hry; Teaching Materials; tělesná výchova; multimediální technika; učební pomůcky; Computer Communication Networks; Games, Experimental; Adolescent; Physical Education and Training; dítě; lidé; Education; metodický portál; motivace; Curriculum; kurikulum; Child; Motivation; Humans; výchova a vzdělávání; počítačové komunikační sítě; User-Computer Interface; mladiství; uživatelské rozhraní počítače