Psoriáza? - Jarošíková, Drahomíra; Vašků, Vladimír (Dermatologie pro praxi, 2015)
Onemocnění vyvolané původcem Treponema pallidum představuje komplex patologických změn v různých orgánových systémech. Zahrnuje velice pestré klinické příznaky. Kožní morfy jsou tak rozmanité, že v širší diferenciálně diagnostické rozvaze je nutné na tuto infekci myslet pokaždé. Případ, který sdělení popisuje, je toho důkazem.
Keywords: Humans; syfilis; lidé; prokain penicilin G; Hospitalization; lues; hospitalizace; Administration, Topical; klinické laboratorní techniky; Diagnosis, Differential; lidé středního věku; Treponema pallidum; Male; benzathin-penicilin G; Penicillin G Benzathine; syphilis secundaria; sexuálně přenosné nemoci; Sexually Transmitted Diseases; Middle Aged; mužské pohlaví; aplikace lokální; Penicillin G Procaine; Syphilis; diferenciální diagnóza; Clinical Laboratory Techniques